Starta hemsida som företagare – detta behöver du tänka på

Vad behöver man tänka på när man ska starta hemsida till ett företag?


Vill du starta en hemsida till ditt företag? Då finns det ett par olika delar som du behöver tänka på innan du sätter igång. I den här artikeln guidar vi dig i hur du som företagare eller företag kommer igång med en ny och fräsch webbplats – och vilka alternativ, leverantörer och partners som är bäst avseende hemsidor för företag.

Hitta ett webbhotell anpassat för företag

Det finns många aktörer som tillhandahåller effektiva och billiga webbhotell på marknaden – men få som när man tar del av recensioner presterar högt när det kommer till webbhotell för företagare. Ett webbhotell som är anpassat för företagare eller ett webbhotell för e-handel definieras inte minst av att ha möjlighet till att få en personlig kontaktperson hos sitt webbhotell, som snabbt kan rycka in vid minsta fråga och bistå med den expertis som krävs för att du som företagare och entreprenör ska kunna fokusera på kärnverksamheten och driva intäkter – istället för att sitta och låtsas vara programmerare eller utvecklare för dagarna in och dagarna ut. Vi rekommenderar därför att du som företagare tar en titt på webbhotell från Hemsida24, som har en fantastisk support och dessutom skäliga priser för sina tjänster.

Hitta ett verktyg som gör det enkelt för dig

När du som företagare ska starta upp din hemsida så finns det ett par olika alternativ. Du kan antingen skriva underliggande kod själv, ta hjälp av en extern partner som bygger hemsidan åt dig eller bara hålla det så enkelt som det kan vara – att ta hjälp av mjukvara eller ett verktyg för att sätta upp din hemsida. Ett av dom enklare verktygen för att snabbt komma igång med ditt företags hemsida är att välja att sätta upp hemsidan genom exempelvis Loopia Sitebuilder eller WordPress, som är kända sedan länge. Båda dessa tjänster låter dig som företagare att enkelt skapa din hemsida genom ett visuellt verktyg där du enkelt kan göra dom justeringar som du vill, och skapa en hemsida från grunden utifrån mallar och templates. Dessa verktyg är att rekommendera för dig som inte har någon erfarenhet av att bygga hemsidor sedan tidigare, men inte vill lägga en massa pengar på externa konsulter.

Generella tips till företagare – håll koll på finanserna

Det finns en risk att du som företagare är dödstrött på att tänka på kronor in, och kronor ut. Men trots tröttheten så är det en så pass central del av livet som företagare att man bara inte får glömma det. I tider när ekonomin i företaget går bra är det ofta lite roligare att sitta med för att skapa årsredovisningar, och när det är tuffare – som det bland annat varit för många under pandemin – så är det inte riktigt lika engagerande. Det finns många aktörer där ute som har bättre koll på företagsekonomi än vi, och en aktör som vi vill slå ett slag för är våra vänner på Payup. Payup är nämligen experter på allt från företagslån utan UC till enklare ekonomifrågor som du i ditt dagliga liv som företagare kan tänkas vilja ha snabba svar kring.