Bästa SEO-verktygen 2020

Länkar, positioner och framförhållning!Har du kommit igång med din sökmotoroptimering (SEO) till din hemsida, e-handel eller blogg? Då ligger det i ditt intresse att hålla koll på vissa centrala delar i hur dina positioner påverkas från dag till dag i sökmotorerna. Det finns flera verktyg som gör att du kan spåra dina positioner och dra direkta slutsatser av dina SEO-insatser du gör på dina hemsida oavsett om du ändrar en h2:a till en h3:a, fyller på med innehåll på din hemsida eller köper länkar till din hemsida. Oavsett om du nyss bestämt dig för att skapa egen hemsida eller om du har en hemsida sedan långt tillbaka så fungerar dessa tips väldigt bra och vi rekommenderar att du använder dig av våra tips alldeles oavsett vilken sits du är i. Vi listar här dom mest användbara verktygen som du borde använda dig av om du vill bli bättre på sökmotoroptimering.

SE Ranking

SE Ranking är ett helhetsverktyg men vars primära användningsområde är att spåra dina positioner i Google, Bing eller Yahoo. Med SE Ranking får du varje dag uppdateringar på hur dina sökord du vill spåra artar sig. Du får även tillgång till sökvolymen på respektive sökord och kan spåra på veckobasis hur populära sökorden är.

Så fungerar SE Ranking:

1. Sätt upp ett konto, inledningsvis brukar ett konto som täcker 5 sajter och 50 sökord räcka långt, givet att du inte har över 5 hemsidor vill säga.

2. Ange dom webbplatser du vill spåra resultaten för och ange även dom sökord du vill spåra.

3. Följ resultaten på daglig basis. Gör dig gärna även en tjänst och ange dina största konkurrenters webbplatser för att se om dom gör några ändringar och hur deras positioner påverkas i samband med att dina – förhoppningsvis – förbättras.


Klicka här för att skaffa SE Ranking


Google Search Console

Google Search Console är ett verktyg från Google som låter dig att se hur dina positioner förändras över tid och hur många gånger du syns på vissa sökord samt hur många klick dessa sökningar genererar åt dig. Vi har gjort flertalet tester på olika typer av hemsidor och ser allt som oftast ett mycket gott resultat när vi utvärderar dom sökord som generar bra positioner i Google med ytterligare content, texter och länkar i off-page-format men även on-page-länkar. Som SEO-verktyg är Google Search Console ett mycket bra verktyg och vi rekommenderar varmt att du installerar det på din webbplats för att se vilka sökord du syns på. Google Search Console hjälper dig även att se till att Google indexerar rätt sidor som du skickat in till ditt webbhotell samt säkerställer att du håller din sitemap.xml uppdaterad.